Sigurd Barrett

 

Børnenes bedste ven Sigurd Barrett er en mand, der formår at spille på mange tangenter. Pianist, entertainer, komponist og forfatter er bare nogle af de titler, multikunstneren kan skrive på CV’et. Vejen til succes startede i Sigurd Barretts egen kælder, hvor han i sin tid byggede et dukketeater og filmede en testversion af det, der senere blev kendt som “Sigurds Bjørnetime” i selskab med det ikoniske tøjdyr Bjørnen Bjørn. I forbindelse med udgivelsen af Kon-Turs julekatalog har vi talt med manden med de mange talenter. 

Hvad kendetegner efter din mening en god børnebog?

At den er original, gennemtænkt, sjov, underholdende, overraskende og informativ.

Hvad er din yndlingsbog blandt børnebøgerne?

Blandt mine egne udgivelser er jeg især stolt af min børnebibel, min danmarkshistorie og min kommende H. C. Andersen udgivelse. De har alle noget helt specielt, og heldigvis har folk taget dem til sig, både børn, voksne og bedsteforældre.

Det er nogle omfattende emner, du har skrevet om (Danmarkshistorien, Nordisk Mytologi, Græsk Mytologi m.fl.) Hvor får du inspiration fra til dine børnebøger?

Jeg vælger hver gang et emne eller en fortælling, jeg synes er særlig relevant eller spændende. Jeg gennemfører fortællingen under stor hensyntagen til målgruppen, og jeg sørger altid for at underholde og oplyse både børnene og de voksne læsere.

Hvorfor mener du, det er vigtigt, at børn lærer noget gennem børnebøger?

Bøger er en fantastisk platform at opleve ud fra. For det første er der en intimitet forbundet med højtlæsning, og for det andet kan den danne afsæt for en god og vigtig samtale. Når børnene lærer at læse selv, er det vigtigt at motivere til læsning, fordybelse og interesse for den dejlige verden, vi lever i – og dens mange fortællinger.

Vi er vant til at se dig i ternede/farverige jakkesæt – hvad er tanken bag at iføre sig dem?

Alle “ikoner” har en slags kostume, og mit blev fra starten det ternede jakkesæt, som jeg altid brugte, når jeg optrådte med Bjørnen Bjørn. Netop nu er jeg på turne Danmark rundt med “Sigurds Danmarkshistorie”, hvor vi fortæller Danmarks historie med orkester, skuespillere og dansere. Her har jeg et nobelt smokingsæt på, for det passer til den store, flotte opsætning, vi har skabt sammen med Det Kongelige Teater, og som hele 2018/19 turnerer rundt i hele Danmark i teaterforeningerne.

Hvordan er din oplevelse af at gå i en dansk boghandel?

Som regel god! Jeg får altid lyst til at læse alle bøgerne!

Som pianist og komponist er musik en stor del af dit liv, men har du en favorit julesang?

Ja. “Dejlig er jorden”, fordi det er så vigtig og dyb en salme. Af sange elsker jeg ”Højt fra træets grønne top”, fordi den beskriver juletraditionerne så fint. Min egen “Se den lyse stjerne” er jeg også stolt af. Den spiller vi altid i forbindelse med vores julekoncerter “Syng julen ind med Sigurd”.

Hvilke traditioner er vigtige for dig i forbindelse med julen?

Sammenhold, hygge, nærvær og tid – og selvfølgelig sang og musik!

Skal du ses med Bjørnen Bjørn i julen/Hvordan skal Bjørnen Bjørn fejre jul?

Bjørnen Bjørn elsker julen. Og nogle gange har vi været 13 til bords. Det siges at være et uheldigt tal – og derfor har Bjørnen Bjørn siddet med ved det fine julebord!