Kon-Tur taler med Camilla Läckberg

  • Hvor henter du din inspiration til dit forfatterskab?

Overalt! Fra TV-serier og film, bøger og noget jeg ser – eller overhører – i byen eller fra ting mine venner fortæller. Ofte er en lille gnist nok til at inspirationen vækkes til live.

  •  Hvilke andre forfattere inspirerer dig? Og hvorfor?

Jeg er taknemmelig for alle mine forfattervenner og forfatterkolleger, som jeg har omkring mig. Også selvom vi ikke alle skriver indenfor samme genre, så har jeg stor respekt for dem. Pascal Engman er en ny ”rising star” på forfatterhimlen og også en kær ven, hans måde at skrive på inspirerer mig meget. Og han er en suveræn sparringspartner, også i forhold til min egen skriveproces.

  • Hvordan opstår et plot?

Jeg tager ofte udgangspunkt i en scene eller et tema, der siden bliver afsættet for resten af fortællingen, og som jeg udforsker endnu mere efterhånden som historien kommer i gang.

  • Kan du spejle dig selv i dine karakterers tankeunivers?

Selvfølgelig kan jeg delvis spejle mig i en del af mine karakterer og deres tanker, men naturligvis ikke i dem alle eller i alle aspekter. Karaktererne bliver til deres egne personer og får deres eget liv, som ikke engang jeg som forfatter altid har kontrol over.

  • Hvordan er julen i Fjällbacka?

Julen er for mig en højtid som handler om familien, uanset om den er traditionel eller mere ukonventionel. For mig er geografien ikke vigtig, jeg vil bare være sammen med min familie og mennesker, jeg elsker.

  • Hvilke bøger ligger på dit natbord?

Åh, det er en særlig blanding af bogtips fra nære og kære, nogen af Pollys (red. datteren) børnebøger samt bøger til research eller inspiration til mine egne skriveprojekter. Der findes så meget fantastisk at læse, men så begrænet tid…