Kon-Tur taler med Anders Agger

Vi kender journalisten Anders Agger fra hans nære og uventede skildringer af vidt forskellige livsskæbner i TV-udsendelser som ”Heavy Agger”, ”Tro, Håb og Ikea” samt seersuccesen ”Indefra”. Senest har vi fulgt den folkekære journalist på tur i autocamper rundt i et Danmark, vi næsten har glemt sammen med TV-kokken Anne Hjernøe.

Anders Agger er nu klar som debutforfatter med bogen Kærlighed, hvor han sammen med fotografen Mingo beskriver alt det viltre og vanvittige, der sker, når vi forelsker os, og når vi elsker et andet menneske. I bogen møder vi bl.a. kendte personligheder som Tina Dickow, Renée Toft Simonsen og Kjartan Arngrim.

Vi har haft fornøjelsen af at tale med den populære TV-jounalist om juletraditioner og hans forhold til bøger.

Hvordan holder du jul? Og hvad er dine favorittraditioner i julen?

Vi holder altid jul i Danmark. Og vi har med årene løsrevet os fra, at juleaften enten skal være her eller der. Det løser vi ret sent i forløbet. Og de seneste år har det været et hit at samle os i vores store familie-sommerhus ved Vesterhavet, når alle vores børn og kærester og børnebørn er hjemme. Læg dertil forældre og søskende oveni – tit er vi over 20 til bords. Det kræver lidt ænder.

Hvorfor mener du at bogen er verdens bedste julegave?

Fordi, den kan flytte mig rundt i tid og sted, mens jeg sidder i en øreklapstol med hjemmesko på.

Hvilken genre bøger læser du og hvorfor?

Jeg er blevet gode venner med forfatteren Stine Pilgaard, der har rusket op i mig. Givet mig en litteratur-lussing. Jeg var blevet for magelig og krimi-agtig i mit pensum. Og mest af alt har jeg læst alt for lidt de seneste år. Det har ikke ligefrem været et problem tidligere. Så nu læser jeg Jytte Rex og Jens Blendstrup – og amerikanske novellesamlinger, jeg ikke vidste om. Det er skønt.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig?

Åhh, det kan jeg ikke sige. Det er livsfaser, der afgør det. På et tidspunkt gjorde Jens Christian Grøndals lavmælte, næsten stillestående romaner stort indtryk på mig. Ligesom Lykke-Per gjorde på gymnasiet. Sådan er det ikke nødvendigvis i dag.